Cafea de specialitate PAPUA NOUA GUINEE Elimbari A, Simbu

    Țară de origine: Papua Noua Guinee
    Producător: stația de procesare Elimbari
    Regiune: Simbu
    Altitudine: 1600 m
    Soiuri: Typica
    Metodă de procesare: spălată
    Note de degustare: mere roșii, carameluri onctuoase, aciditate redusă, corpolentă și dulce.
    Profil prăjire : espresso și alternative

    În ceașcă obținem o cafea complexă, cremoasă, cu note și cu o aciditate scăzută.

    Descriere

    Cafea de specialitate, 100% arabica, crescută cu grijă într-o zonă precis delimitată geografic, atent culeasă, procesată, selecționată și proaspăt prăjită, în loturi mici, specific originii și metodei de procesare.

    Prăjire ușoară – caracterizată printr-o aciditate complexă și un caracter de origine bine subliniat, cu primul pocnet făcut de majoritatea boabelor.

    Cafeaua din Papua Noua Guinee este una complexă, cu un profil variat de arome. Aproximativ 1% din producția totală de cafea din lume este din Papua Noua Guinee. În Papua, lanțul de cultivare /procesare/vânzare al cafelei oferă loc de muncă pentru 2.5 milioane de oameni.

    Această cafea provine din zona Simbu, care este una dintre cele trei mari regiuni ale țării exportatoare de cafea. Calitatea recoltei s-a îmbunătățit considerabil după construirea stațiilor de procesare, premițând multor mici fermieri – care dețin micro culturi începând de la douăzeci de arbuști – să desfășoare această activitate, și chiar să constituie baza producției de cafea.

    În această zonă localnicii nu au acces, iar prin urmare nu folosesc, pesticide și fertilizatori chimici, cafeaua fiind în totalitate organică.